Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κ. κιμά χοιρινό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
λάδι, αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
λάδι, αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το πράσο από τα εξωτερικά του φύλλα και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό, ρίχνετε το πράσο και το μαραίνουμε καλά, ρίχνουμε το λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού.Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1,5 με 2 ώρες.
Μετά πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά στα πιάτα γαρνιρισμένα με τηγανητές πατάτες .