Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό φιλέτα ή ξεκοκαλισμένη φέτα από μπακαλιάρο, πέρκα ή άλλο μεγάλο ψάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1,5 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λευκό και το περισσότερο πράσινο μέρος
1 φλιτζάνι ξερά ψίχουλα από ψωμί ολικής ή γαλέτα
2 αβγά
1 κουταλιά κορνφλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές κρασί λευκό
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος και κλωνάρια για στόλισμα
1 κουταλιά φρέσκος χυμός από λεμόνι
1 φλιτζάνι καλαμποκένιο κίτρινο σιμιγδάλι (μπομπότα) ή σταρένιο σιμιγδάλι
Αλάτι και πιπέρι
Φετάκια λεμόνι για στόλισμα
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το ψάρι ή το λιώνουμε στο μπλέντερ. Σε γαβάθα βάζουμε το λιωμένο ψάρι προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τα ψίχουλα, τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα, το διαλυμένο κορνφλάουρ, το μαϊντανό, το λεμόνι, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα για να ενσωματωθούν τα υλικά.2. Με κουτάλι που θα το βουτάμε σε παγωμένο νερό, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις περνάμε από το σιμιγδάλι και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζουμε με πλαστικό, πιέζουμε τους ψαροκεφτέδες να γίνουν σαν μπισκότα και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για μια νύχτα.
3. Ζεσταίνουμε καλά το γκριλ και βάζουμε από κάτω μια δεύτερη λαμαρίνα να κάψει. Προσεκτικά, αφαιρούμε το πλαστικό και γλιστράμε τη λαδόκολλα με τους ψαροκεφτέδες στη ζεσταμένη λαμαρίνα. Ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά, να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε στολίζοντας με κλωνάρια μαϊντανό και φέτες από λεμόνι.