Υλικά (2-4 μερίδες)
250 γρ. γαρίδες χωρίς κεφάλι
25 γρ. πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνη
2 αυγά
3 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
25 γρ. πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνη
2 αυγά
3 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-βράζουμε τις πατάτες-πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
-πλένουμε και βράζουμε τις γαρίδες για 4 λεπτά σε νερό που έχει πάρει πρώτα βράση, μαζί με το χυμό λεμονιού, το φύλλο δάφνης και μια πρέζα αλάτι
-τις σουρώνουμε τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια
-σουρώνουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κάνουμε πουρέ
-ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον πουρέ τα κομματάκια γαρίδας, το μαϊντανό τα αυγά και μια πρέζα πιπέρι, προσθέτοντας όσο τριμμένο ψωμί χρειάζεται για να γίνει ένα δεμένο μείγμα
-κάνουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε άφθονο ζεστό λάδι