Χταποδοκεφτέδες 6 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Χταποδοκεφτέδες
Ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι, ακόμη και για τις νηστείες.
 
 

Υλικά (25-30 κομμάτια)

120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
500 γρ. χταπόδι βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο (από 3 κουταλιές ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές λάδι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι
λίγο ζωμό από το χταπόδι (αν χρειαστεί)
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το ζωμό. Αφού ανακατέψουμε καλά, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί λίγο ζωμό από το χταπόδι ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαφρώς ρευστή. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα για 1 ώρα. Ρίχνουμε κουταλιές ζύμης σε τηγάνι με μπόλικο λάδι και τους γυρίζουμε να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε και ακουμπάμε τους χταποδοκεφτέδες μας σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το πολύ λάδι.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες