Κεφτέδες φακής 3 ψήφοι

Κεφτέδες φακής
 
 

Υλικά

1 κούπα ξερές φακές πλυμένες και καθαρισμένες
2,5 κούπες νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γ. πιπέρι
1,5 κ.σ. γάλα σόγιας
3/4 κούπα βρώμη κομμένη στο μπλέντερ
3/4 κούπα ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές στο νερό με το αλάτι για περίπου 45 λεπτά. Οι φακές πρέπει να είναι μαλακές και το περισσότερο νερό να έχει εξατμιστεί.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα υλικά με το πιπέρι, το γάλα σόγιας, τη βρώμη και τη ψίχα.
Ζυμώνουμε το μίγμα και φτιάχνουμε 8-10 κεφτέδες.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο στους 200C.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες