Υλικά (1/2 φλιτζάνι περίπου)
1 φλιτζ. φύλλα από φρέσκο βασιλικού στοιβαγμένα
1 φύλλα από φρέσκια μέντα στοιβαγμένα
1/2 φλιτζ. καρύδια
2 κουταλιές συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο (ή περισσότερο)
1 φύλλα από φρέσκια μέντα στοιβαγμένα
1/2 φλιτζ. καρύδια
2 κουταλιές συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο (ή περισσότερο)
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μπλέντερ τα 5 πρώτα συστατικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Με τη μηχανή να λειτουργεί προσθέτουμε βαθμιαία το ελαιόλαδο μέχρι να προκύψει ομοιόμορφο μίγμα. Αν το πέστο είναι στεγνό, προσθέτουμε κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε αλατοπίπερο.Συντήρηση: Πιέζουμε ένα πλαστικό φύλλο περιτυλίγματος στην επιφάνεια του πέστο. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες ή στην κατάψυξη μέχρι 1 εβδομάδα. Το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το χρησιμοποιήσουμε.
|