5 γαρίδες Νο. 5 100 γρ. κολοκύθια 100 γρ. καρότα 50 ml κρέμα γάλακτος 30 ml ούζο 30 mΙ ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μονάχα το κεφάλι και την ουρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά. Αφήνουμε να σοταριστούν για 2 ακόμη λεπτά και προσθέτουμε το ούζο ανάβοντάς το (φλαμπέ). Μόλις εξατμιστεί το ούζο και σβήσει η φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.