Υλικά (6 μερίδες)
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 κιλό μεγάλες, ωμές, γαρίδες καθαρισμένες χωρίς τη φλέβα της ράχης
2 φλιτζάνια ανανάς κομμένος σε κύβους
2 φλιτζάνια παπάγια κομμένη σε κύβους
1-1/3 φλιτζάνι ζωμός πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια χυμός γλυκολέμονου
1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι
4 κουταλάκια κορνφλάουρ
1/3 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο κομμένο
6 φλιτζάνια καυτό βρασμένο ρύζι
1 κιλό μεγάλες, ωμές, γαρίδες καθαρισμένες χωρίς τη φλέβα της ράχης
2 φλιτζάνια ανανάς κομμένος σε κύβους
2 φλιτζάνια παπάγια κομμένη σε κύβους
1-1/3 φλιτζάνι ζωμός πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια χυμός γλυκολέμονου
1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι
4 κουταλάκια κορνφλάουρ
1/3 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο κομμένο
6 φλιτζάνια καυτό βρασμένο ρύζι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.Προσθέστε τις γαρίδες, και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και βάλτε τις στην άκρη.
Βάλτε τον ανανά, παπάγια, το χυμό από πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το χυμό γλυκολέμονου στο τηγάνι.
Ανακατέψτε πολύ καλά το ξίδι και το κορνφλάουρ.
Προσθέστε το μίγμα στο τηγάνι.
Φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάλτε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι.
Μειώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περίπου ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
Απομακρύνετε από την εστία και προσθέστε κόλιαντρο.
Σερβίρετε πάνω σε ρύζι.