Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό γαρίδες μέτριες
2,5 λίτρα νερό
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι με καρφωμένα 2 γαρύφαλλα
1 κλαρί σέλινο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και φυλάμε τα τσόφλια.2. Βράζουμε τα τσόφλια να βράσουν στο νερό μαζί με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά (εκτός από το σκόρδο) αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση για 1 ώρα τουλάχιστο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Ροδίζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες με λίγο λάδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε από πάνω το σουρωμένο νερό από τα τσόφλια και βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά.
4. Ρίχνουμε ρύζι στο μίγμα και, όταν βράσει, το αβγοκόβουμε, αν θέλουμε.
|