Γαριδομακαρονάδα 119 ψήφοι

Γαριδομακαρονάδα
Μία συνταγή από την Ακράτα! Η υπέροχη φωτογραφία είναι από τη φίλη μας Μαρία

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό γαρίδες Νο 2
4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 κιλό φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μίξερ
1/4 φλιτζ. λάδι
λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι και κανέλλα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφος. Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά (σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα), εκτός από τις γαρίδες και προσθέτουμε ένα (1) ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν άλλα 15 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα). Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με φρέσκο βούτυρο. Προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πήλινη σουπιέρα. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και από πάνω γαρνίρουμε με τις γαρίδες.
3 αστέρια από 119 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες