Αρνί ναβαρεν 2 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Αρνί ναβαρεν
Το αρνί λένε είναι ο βασιλιάς των κρεάτων και δεν έχουν άδικο γιατί όσα κρεατικά και να σερβίρεις, σαν το αρνί δεν υπάρχει καλύτερο και νοστιμότερο. Η παρακάτω συνταγή εκτός από νόστιμη είναι και υγιεινή γιατί ισορροπεί το λίπος του αρνιού με την φρεσκάδα των λαχανικών και των αρωματικών χόρτων.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

2 κιλά αρνί (λαιμός και παιδάκια) κομμένο σε μερίδες.
3 κ.σ. λάδι
80 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
3 καρότα
1 ντομάτα πολτοποιημένη
4 σκελίδες σκόρδο
1 μπουκέτο αρωματικά χόρτα
30 γρ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Για την γαρνιτούρα:
1,5 κιλό μικρές πατάτες
1 μικρό μάτσο καρότα ή 3 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
250 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρούς κύβους τα καρότα και τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λάδι και 50 γραμμ. βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις μεριές. Προσθέτετε τα καρότα και τα κρεμμύδια και ανακατεύετε για 5 λεπτά.
Χύνετε το λίπος από την κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με αλεύρι όλες τις μερίδες του αρνιού. Προσθέτετε τη λιωμένη ντομάτα το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα χόρτα, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτετε με κρύο νερό την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζετε τα κομμάτια του αρνιού με τη βοήθεια ενός σουρωτού. Περνάτε από το σουρωτό το ζωμό του κρέατος και τοποθετείτε το ζωμό και το κρέας στην κατσαρόλα προσθέτοντας τις πατάτες και τα καρότα. Τα βράζετε άλλα 30 λεπτά. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο. Όταν ροδίσουν τα αφήνετε να ψηθούν 15 λεπτά.
Τοποθετείτε το αρνί ναβαρέν σε μια πιατέλα και το πλαισιώνετε με τις πατάτες τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε αμέσως.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες