Σουβλάκια αρνίσια μαρινάτα 2 ψήφοι

Σουβλάκια αρνίσια μαρινάτα
Συνταγή από τη Νότιο Αφρική.

 
 

Υλικά


1,5 κιλό μπούτι αρνίσιο, κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
φύλλα λεμονιάς
125 ml (1/2 φλιτζάνι) γάλα
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
250 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
μικρά κρεμμύδια
Για τη μαρινάδα:
125 ml ξίδι
60 γρ κάρι
30 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγα δαφνόφυλλα
καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
αλάτι

Εκτέλεση

1. Αρωματίζουμε ένα βαθύ πιάτο, τρίβοντας το με σκόρδο και βάζουμε μέσα το κρέας, κομμένο σε μικρούς κύβους, (όπως στα σουβλάκια). Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με το κρεμμύδι και με φύλλα λεμονιάς. Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη.
2. Την επομένη, φτιάχνουμε τη μαρινάδα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ξίδι, το κάρι, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και αλάτι. Αφήνουμε να βράσει γύρω στα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο και το απομακρύνουμε από τη φωτιά. Όταν η μαρινάδα κρυώσει, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές.
3. Περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστο για 1 μέρα.
4. Φτιάχνουμε τα σουβλάκια, εναλλάσσοντας στα ξυλάκια το κρέας, κομματάκια λίπους, αποξηραμένα βερίκοκα (έχουμε αφήσει πρωτύτερα να φουσκώσουν για λίγο σε νερό) και ολόκληρα μικρά κρεμμύδια. Ψήνουμε στη σχάρα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες