Πατατοσαλάτα αρχοντική 16 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Πατατοσαλάτα αρχοντική
Μια πλούσια, αρωματική και χορταστική σαλάτα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό πατάτες βρασμένες και λιωμένες ελαφρά με το πιρούνι
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 τριμμένο καρότο

Για το μείγμα του ελαιολάδου:
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (ότι μας αρέσει)
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ελαφρά λιωμένες πατάτες με τα ψιλοκομμένα αγγουράκια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε πολύ καλά τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και την πάπρικα. Τέλος βάζετε την πατατοσαλάτα σε ένα μπολ και την περιχύνετε με το μείγμα του ελαιόλαδου.
3 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες