Πικάντικες πατατομπουκιές (spiced ροτατο bites)
Στην ινδική κουζίνα η πατάτα χρησιμοποιείται με πολλή φαντασία. Εδώ κόβουμε βρασμένες πατάτες σε μικρά κομμάτια,
τις σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν και τους δίνουμε γεύση πασπαλίζοντάς τες με μπαχαρικά.
τις σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνουν και τους δίνουμε γεύση πασπαλίζοντάς τες με μπαχαρικά.
Υλικά (6-8 μερίδες)
700 γρ. πατάτες
4 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο
1-½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
4 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 κουταλιά αλάτι ή κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο
1-½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις κρυώνουμε καλά, τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους των 2,5 εκ.2. Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική ή χυτοσιδηρή, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Το είδος της κατσαρόλας είναι σημαντικό, αλλιώς οι πατάτες θα κολλήσουν.
3. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στην κατσαρόλα. Τις ροδίζουμε ομοιόμορφα, ανακατεύοντας που και που.
4. Μόλις οι πατάτες σκουρύνουν, τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη γκαράμ μασάλα, το κύμινο, το κόλιαντρο και τη σκόνη τσίλι.Ανακατεύουμε απαλά και αναμιγνύουμε ώσπου οι πατάτες να καλυφθούν τελείως από τα μπαχαρικά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά.