Πατατοσαλάτα 25 ψήφοι

Πατατοσαλάτα
Προσθέτοντας 500 γρ. καβουρόψιχα παίρνουμε ένα ωραίο κύριο πιάτο.

 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

1 κιλό πατάτες κόκκινες
Για το ντρέσινγκ:
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 ματσάκι φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι
2/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ρίγανη ξηρή
Για τη σαλάτα:
1/2 κεφάλι μαρούλι
2 μεγάλες ντομάτας κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη λοξά σε δακτυλίδια
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες ή πράσινες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις στραγγίζουμε, τις κρυώνουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
2. Αναμιγνύουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε για να καλυφθούν. Βάζουμε αλατοπίπερο
3. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάμε μαζί το ξύδι, το λάδι και τη ρίγανη μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. (Το μίγμα της πατάτας και το ντρέσινγκ μπορούν να ετοιμασθούν και 1 ώρα πριν. Τα σκεπάζουμε χωριστά και τα διατηρούμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.)
4. Απλώνουμε το μαρούλι σε μια πιατέλα. Βάζουμε στο κέντρο το μίγμα της πατάτας και διατάσσουμε διακοσμητικά ολόγυρά του τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά και τις ελιές. Χύνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
4 αστέρια από 25 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες