Υλικά (12 μερίδες)
2,5 κιλά κόκκινες πατάτες
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
375 ml μαγιονέζα
375 ml ξινή κρέμα
2,5 κουταλιές μουστάρδα Dijon
2,5 κουταλιές λευκό ξύδι
250 γρ. μπλε τυρί κομματιασμένο
5 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1,5 φλιτζάνι σέλερι κομμένο
Εκτέλεση
-Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη χύτρα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε ελαφρά. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους των 2,5 εκ. και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κρασί και αλατοπίπερο και τις ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν. Τις κρυώνουμε.-Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα συστατικά, τα ανακατεύουμε με τις πατάτες, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.