Πατάτες με δεντρολίβανο ψημένες σε χοντρό αλάτι
Ταιριάζουν ιδανικά με διάφορα ψητά κρέατα, όπως το αρνάκι, με τη συνοδεία κόκκινου κρασιού.
Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό μικρές, στρογγυλές πατάτες
3-4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
1,5 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
3-4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
1,5 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ότι σχήμα θέλουμε φτάνει να έχουν όλες πάνω κάτω το ίδιο σχήμαΤις βάζουμε σε ένα ταψί, τους ρίχνουμε από πάνω το αλάτι, το δεντρολίβανο (τριμμένο) και το πιπέρι
Τις ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και τις ξανανακατεύουμε
Ρίχνουμε 1,5-2 ποτήρια νερό και τις ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 30-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Σημ: Αν τις κόψουμε σε πολύ λεπτές φέτες μπορούμε να τις αφήσουμε με το αλάτι και το δεντρολίβανο 2-3 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε.