Υλικά (6 μερίδες)
800 γρ πατάτες, βρασμένες
140 γρ άσπρο αλεύρι
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
110 γρ σιμιγδάλι
150 γρ άνηθο
35 γρ βούτυρο
45 γρ πράσο ψιλοκομμένο
4 κρόκοι αβγών
120 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
140 γρ άσπρο αλεύρι
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
110 γρ σιμιγδάλι
150 γρ άνηθο
35 γρ βούτυρο
45 γρ πράσο ψιλοκομμένο
4 κρόκοι αβγών
120 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Κάνουμε πουρέ τις βρασμένες πατάτες και ζυμώνουμε προσθέτοντας μαζί τους κρόκους αυγών, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη ώστε να αποκτήσει πάχος 3 χιλ και κόβουμε 8 τετράγωνα των 10 εκατ. την πλευρά.2. Πλένουμε τον άνηθο, το ζεματίζουμε για λίγο και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, πράσο και άνηθο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ελαττωθεί .
3. Στο πρώτο τετράγωνο ζύμης προσθέτουμε μια κουταλιά από άνηθο. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας στρώσεις από ζύμη-άνηθο και στην επάνω στρώση άνηθο τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.
4. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190.