Ταλιατέλες με σάλτσα πράσινου μήλου 1 ψήφοι

Ταλιατέλες με σάλτσα πράσινου μήλου
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. ταλιατέλες
60 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρ.)
αλάτι
πιπέρι λευκό φρεσκοαλεσμένο
500 γρ. πράσινα μήλα (ξινά) καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
4-5 μικρά κόκκινα τσίλι ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
150 ml κρέμα γάλακτος
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα μήλα σε 500 ml νερό μαζί με τους κύβους, τα τσίλι και το τζίντζερ 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσουν.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σκόρδο και το κρεμμύδι με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σοτάρουμε μαζί και τα μανιτάρια, αν θέλουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτό του μήλου και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
3. Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τις αναμιγνύουμε με τη σάλτσα μήλου. Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα κατά τη γεύση.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες