Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ταλιατέλες, κοινές ή με αβγά
200 γρ. αρακάς καθαρισμένος ή κατεψυγμένος
200 γρ. φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
4 φέτες προσούτο ή άλλο καλής ποιότητας ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
50 γρ. βούτυρο
6 κουταλιές φρέσκια κρέμα
αλάτι και πιπέρι
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά σε βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ζαμπόν, την κρέμα και το πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το μίγμα χωρίς να το αφήσουμε να κοχλάσει.2. Βράζουμε τον αρακά και τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε το ζυμαρικό. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό με τα λαχανικό όλα μαζί. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με την παρμεζάνα.