Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. ταλιατέλες
175 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε φέτες
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
2 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
50 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι. Βάζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω μαϊντανό και παρμεζάνα.