Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ ταλιατέλες
500 γρ κολοκύθα
60 γρ βούτυρο
300 ml ζωμός κοτόπουλου
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ τυρί μασκαρπόνε
70 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο τριμμένο
μερικές σταγόνες λάδι λευκής τρούφας
αλάτι
μαύρο πιπέρι
50-60 γρ άσπρη τρούφα σε λεπτές φέτες
500 γρ κολοκύθα
60 γρ βούτυρο
300 ml ζωμός κοτόπουλου
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ τυρί μασκαρπόνε
70 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο τριμμένο
μερικές σταγόνες λάδι λευκής τρούφας
αλάτι
μαύρο πιπέρι
50-60 γρ άσπρη τρούφα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
1. Τεμαχίζουμε την κολοκύθα και τη βράζουμε με το βούτυρο και τον ζωμό κότας μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι τρούφας και το μασκαρπόνε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε ελαφρά το μίγμα στο μπλέντερ.2. Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο, και σερβίρουμε στα πιάτα. Προσθέτουμε την σάλτσα κολοκύθας πάνω από τις ταλιατέλες και ρίχνουμε από πάνω το αμύγδαλο και την τρούφα.