Ταλιατέλες πράσινες με σάλτσα γαρίδας 3 ψήφοι

Ταλιατέλες πράσινες με σάλτσα γαρίδας
 
 

Υλικά


2 φλιτζ γαρίδες μικρές
1 μίσχος σέλερι
1 καρότο
1 κρεμμύδι στιφάδου
5 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζ ελαφριά κρέμα
500 γρ ταλιατέλες πράσινες
2-3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αν οι γαρίδες είναι ωμές, τις ξεπλένουμε καλά και τις σιγοβράζουμε σε 1,75 φλιτζ ελαφρά αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε διατηρώντας το υγρό.
2. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε τα κελύφη στο υγρό που τις βράσαμε, μέχρι αυτό να μειωθεί στο μισό. (Αν χρησιμοποιούμε βρασμένες αξεφλούδιστες γαρίδες, απλά βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη στην ίδια ποσότητα ελαφρά αλατισμένου νερού μέχρι να αυτό να μειωθεί.) Στραγγίζουμε.
3. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο, προσθέτοντας το μειωμένο υγρό κατά διαστήματα για να τα υγράνουμε. Σιγοβράζουμε ώστε το υγρό να μειωθεί κι άλλο, προσθέτουμε τις γαρίδες και την κρέμα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε απαλά για 5 λεπτά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα γαρίδας και ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες