Υλικά (4 μερίδες)
450 γρ. καρότα
2 μεγάλα πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
ελάχιστη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
ελάχιστη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ, να μοιάζουν με λεπτές ταλιατέλες.Το ένα πορτοκάλι το στύβετε και το άλλο το ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τη σάρκα του. Το κόβετε σε μπουκιές.
Αναμιγνύετε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, προσθέτετε ελάχιστη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε τα κομμάτια του πορτοκαλιού με τα καρότα και τα περιχύνετε με το παραπάνω μίγμα.
Ανακατεύετε καλά τη σαλάτα και σκορπίζετε επάνω της τα φυστίκια πριν την σερβίρετε.