Υλικά (2 μερίδες)
3/4 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. βρασμένα ή αποψυγμένα μπιζέλια
3/4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1,25 φλιτζ. καρότα χοντροτριμμένα (στο μπλέντερ)
1/4 φλιτζ. παχιά κρέμα
250 γρ. ζυμαρικό φουζίλια ή φετουτσίνια
1/4 φλιτζ. φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Τηγανίζουμε τα τρίμματα ψωμιού σε 1 κουταλιά από το λάδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.2. Στο ίδιο σκεύος μαγειρεύουμε το κρεμμύδι στην υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το μπιζέλι και το ζωμό και σιγοβράζουμε το μίγμα για 3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το καρότο, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι τα καρότα μόλις να γίνουν τρυφερά και ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα και αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε το μίγμα, μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το 1/4 περίπου, βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα, τα μισά τρίμματα ψωμιού και τη μέντα. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε 2 μπολ της σούπας και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού. Σερβίρουμε αμέσως.