Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι με τη φλούδα του
2 καρότα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
3 κ.σ. ξίδι από κρασί
2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι
1 αγγούρι με τη φλούδα του
2 καρότα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
3 κ.σ. ξίδι από κρασί
2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι
Εκτέλεση
1. Αφού πλύνουμε το αγγούρι με τη φλούδα του, το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Το αφήνουμε, πασπαλίζοντάς το με λίγο αλάτι, να σταθεί για 10, να «ιδρώσει». Το στύβουμε με τα χέρια, να φύγουν τα πολλά υγρά και να στραγγίσει καλά. Το τοποθετούμε σε σαλατιέρα.2. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν. Αλατίζουμε τη σαλάτα.
3. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα πλάι σε ψητό κρέας ή σε κεφτεδάκια, μπιφτέκια κλπ
|