Τα κανελόνια του Ποπάϋ 4 ψήφοι

Από ΛΙΑ Ο.
Τα κανελόνια του Ποπάϋ
Κανελόνια με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 πακέτο κανελόνια που δε χρειάζονται βράσιμο
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1/3 ματσάκι άνηθο
1 κονσέρβα κονκασέ
250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μπέικον
1 δόση έτοιμη μπεσαμέλ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο (για τη μπεσαμέλ)
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Γέμιση:
Αν δεν πάρουμε κατεψυγμένο σπανάκι, πλένουμε σχολαστικά το φρέσκο και το κόβουμε. Στο μεταξύ κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Όταν μαραθεί προσθέτουμε το μπέικον που το έχουμε κόψει σε κύβους, και όταν πάρει και αυτό χρώμα προσθέτουμε και το σπανάκι. Όταν μαραθεί και αυτό τελευταίο βάζουμε τον άνηθο για να κρατήσει το άρωμά του. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό αν χρειαστεί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το σπανάκι (ενώ Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κόκκινη σάλτσα όπως φαίνεται πιο κάτω). Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο προσθέτουμε το 1/3 της κόκκινης σάλτσας και το μισό ανθότυρο. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα. Τυχόν υγρά που μείνουν από τη γέμιση δεν τα πετά με αλλά τα κρατάμε για να ρίξουμε στο ταψί αφού έχουμε γεμίσει τα κανελόνια. Αφού στρώσουμε τα κανελόνια στο ταψί βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, στρώνουμε το ανθότυρο και στο τέλος βάζουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Τελειώνουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε στους 180 για 45-1 ώρα.

Κόκκινη Σάλτσα:
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό σκεύος και μόλις ζεσταθεί βάζουμε 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη την οποία τη βάζουμε μόλις πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κονκασέ αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη. Βράζουμε τη σάλτσα για 10 περίπου λεπτά.

Σημ: Στο εμπόριο υπάρχει έτοιμη μπεσαμέλ. Για το συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε μπεσαμέλ που φτιάχνεται με 1 λίτρο γάλα είναι υπέρ αρκετή!
4 αστέρια από 4 επισκέπτες