Σπανάκι με κρεμμύδι 3 ψήφοι

Σπανάκι με κρεμμύδι
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο)
3 φρέσκιες πράσινες καυτερές πιπεριές
ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι ζάχαρη λευκή
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι αλάτι περίπου
100 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες του 1 εκ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε ανακατεύοντας για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, την πιπεριά, το αλάτι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 125 κ.εκ. νερό και περιμένουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Το ξεσκεπάζουμε κι αφήνουμε να εξατμιστεί το υπόλοιπο υγρό και ανακατεύουμε.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες