Υλικά (4 μερίδες)
1 φλιτζ. σπανάκι βρασμένο και τεμαχισμένο στραγγισμένο από νερό
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζ. παχιά κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί ρικότα
500 γρ. ζυμαρικό (κοχύλια, πένες κλπ.)
½ φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζ. παχιά κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί ρικότα
500 γρ. ζυμαρικό (κοχύλια, πένες κλπ.)
½ φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε το σπανάκι, την κρέμα και τη ρικότα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με το μίγμα από σπανάκι και τυρί και με την παρμεζάνα.
4. Σερβίρουμε αμέσως.
|