Υλικά (4-6 μερίδες)
4 αυγά
5 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι βρασμένο και περασμένο στο μπλέντερ
100 γρ. τυρί γραβιέρα ή έμενταλ τριμμένο
5 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι βρασμένο και περασμένο στο μπλέντερ
100 γρ. τυρί γραβιέρα ή έμενταλ τριμμένο
Εκτέλεση
1. Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφικτή.2. Αναμιγνύουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια άσπρη σάλτσα.
3. Κτυπάμε τους κρόκους στο μπλέντερ μέχρι να ασπρίσουν.
4. Προσθέτουμε στην άσπρη σάλτσα τους κρόκους, το τυρί, το σπανάκι και τελευταία τη μαρέγκα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.