Υλικά (4 μερίδες)
700 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο χωρίς τους μίσχους και κομμένο
500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγέτι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τζίντζερ φρέσκο τριμμένο (προαιρ.)
70 γρ. Ροκφόρ, γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί λιωμένο με το πιρούνι
1/2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ωμά και χοντροκοπανισμένα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό. Ένα λεπτό πριν γίνει ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και μόλις μαραθεί στραγγίζουμε.2. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι και σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να τσιτσιρίσουν.
3. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό με το σπανάκι στην κατσαρόλα τους σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας ζωηρά το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο με το τζίντζερ και το τυρί. Μόλις λιώσει το τυρί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση, ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και σερβίρουμε αμέσως.