Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. πένες, ριγκατόνια ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
150 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός
αλάτι και μαύρο πιπέρι
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
150 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε στη μηχανή του κιμά τις μισές γαρίδες και τις υπόλοιπεςσε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν αυτά μαλακώσουν προσθέτουμε τις
«κιμαρισμένες» γαρίδες και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά.
3. Προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες και το κονιάκ. Όταν το
κονιάκ εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα και τον κομμένο μαϊντανό.
Βάζουμε αλατοπίπερο και το διατηρούμε ζεστό.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Το βάζουμε σε ένα ζεστό
πιάτο σερβιρίσματος, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε
αμέσως.