Ζυμαρικό με γαρίδα και σάλτσα από μανταρινί και βασιλικό 4 ψήφοι

Ζυμαρικό με γαρίδα και σάλτσα από μανταρινί και βασιλικό
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. Mostaccioli, Ziti ή άλλο μέτριο σχήμα κοντού ζυμαρικού
5 1/2 φλιτζ. ζωμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού χωρισμένος
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο χωρισμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
120 γρ. τυρί Μπρι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. φέτες από μανταρίνι ή πορτοκάλι
1/3 φλιτζ. αμύγδαλα κομμένα σε φλούδες και ελαφρά καβουρδισμένα

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε 5 φλιτζ. από το χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού, το κίτρινο κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, τα δαφνόφυλλα και τη 1 κουταλιά σκόρδο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν βράση και τα μαγειρεύουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά τα 2/3. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Το μεταφέρουμε στο μπλέντερ και το λιώνουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το βάζουμε στην άκρη.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
3. Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι, το κόκκινο κρεμμύδι και τις γαρίδες σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζ χυμό μανταρινιού στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
4. Βάζουμε στο ζυμαρικό τη σάλτσα μανταρινιού που φυλάξαμε και το μίγμα γαρίδας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το Μπρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι το τυρί να λιώσει. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού ή πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες