Φιλέτο μόσχου και γαρίδα με σάλτσα τριαντάφυλλο
Ενδιαφέρουσα πρόταση για το κρέας του μοσχαριού, που αναδεικνύεται από τον συνδιασμό των αρωμάτων του μπράντυ και του βαλσάμικου.
Υλικά
1 μερίδα φιλέτο μόσχου
1 μεγάλη γαρίδα
2 φύλλα ρόκας
1 ποτήρι ροδόνερο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές καρύδι ψίχα
1 φλιτζανάκι μπράντυ
2 κουταλιές βαλσάμικο
1 κουταλιά βούτυρο
1 μεγάλη γαρίδα
2 φύλλα ρόκας
1 ποτήρι ροδόνερο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές καρύδι ψίχα
1 φλιτζανάκι μπράντυ
2 κουταλιές βαλσάμικο
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
Τρυπάμε το φιλέτο κατά μήκος και το γεμίζουμε με τη γαρίδα.Καίμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας και από τις δυο πλευρές.
Τελειώνουμε το ψήσιμο, βάζοντας το στο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς
Για τη Σάλτσα
Στο σκεύος που μαγειρέψαμε το κρέας, ρίχνουμε μέσα το μπράντυ, μετά το ξύδι και τέλος το ροδόνερο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Για το Λάδι Ρόκας
Ενσωματώνουμε σε ένα μπλέντερ, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και τη ρόκα μαζί με αλάτι και πιπέρι.