Κανελόνια με γέμιση γαρίδας
Ψάχνοντας να βρω μια συνταγή με θαλασσινά ανακάλυψα στο βιβλίο που γράφαμε συνταγές όταν πήγαινα στο σχολείο μια συνταγή και αποφάσισα να τη φτιάξω γιατί οι γαρίδες γίνονται πολύ νόστιμες με ζυμαρικά.
Υλικά (4 μερίδες)
250 γραμμάρια γαρίδες μικρές καθαρισμένες.
3 κ.σ. φυτίνη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ουίσκυ
12 κανελόνια
λίγο λάδι
Για τη σάλτσα:
1 1/2 κ.σ. φυτίνη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλ. γάλα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. τυρί βίτσερις τριμμένο
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. φυτίνη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ουίσκυ
12 κανελόνια
λίγο λάδι
Για τη σάλτσα:
1 1/2 κ.σ. φυτίνη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλ. γάλα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. τυρί βίτσερις τριμμένο
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε τις γαρίδες και το κρεμμυδάκι με τη φυτίνη. Σβήνετε με το ούίσκι. Βράζετε τα κανελόνια σε νερό με αλάτι που έχετε προσθέσει λίγο λάδι. Στραγγίζετε.2. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά φυτίνη σε μικρή κατσαρόλα. Διαλύετε το κόρν φλάουρ σε μισό φλυτζάνι γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το μίγμα του κορν φλάουρ. Ρίχνετε στη σάλτσα τα τριμμένα τυριά εκτός από 1 φλυτζάνι που βαστάτε για αργότερα.
3. Ρίχνετε τη σάλτσα, εκτός από 3 κουταλιές που κρατάτε, στις γαρίδες και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μείγμα τα κανελόνια και τα βάζετε στο ταψάκι.
4. Αραιώνετε τη σάλτσα που κρατήσατε με 3 κουταλιές γάλα ή νερό. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα κανελόνια και πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και το μισό κουταλάκι φυτίνη.
Ψήνετε τα κανελόνια σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.