Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κ. γ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κ. σ. κονιάκ
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
2 κ. γ. κανέλλα
1/8 κ. γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ. γ. αλάτι
2 κ. γ. σόδα
4 κούπες μήλα ή 5 μήλα τριμμένα
1 κούπα καρύδια σπασμένα (προαιρετικά) ή 1/2 καρύδια και 1/2 σταφίδες
2 κούπες ζάχαρη
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κ. γ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κ. σ. κονιάκ
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
2 κ. γ. κανέλλα
1/8 κ. γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ. γ. αλάτι
2 κ. γ. σόδα
4 κούπες μήλα ή 5 μήλα τριμμένα
1 κούπα καρύδια σπασμένα (προαιρετικά) ή 1/2 καρύδια και 1/2 σταφίδες
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μια λεκάνη πρώτα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, μετά ρίχνω τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκάλι και το κονιάκ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι, σόδα με τη σειρά που αναφέρονται. Στη συνέχεια προσθέτω τα μήλα και στο τέλος τα καρύδια.Ψήνω μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω μπήγοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
Καλή επιτυχία!