Υλικά (10-15 κομμάτια)
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
1 φλιτζ. καρύδια
120 γρ. φυτικό βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αυγά
3 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
1 φλιτζ. καρύδια
120 γρ. φυτικό βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αυγά
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.2. Βάζουμε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.
3. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντας το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια. Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
5. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάεε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Ρίχνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου και, όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω.