Υλικά
100 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
5 μικρά μήλα (καθαρισμένα από τη φλούδα)
κομμένα σε φέτες καρύδια (αν θέλουμε τα βουτάμε λίγο σε κονιάκ, εγώ έτσι κάνω)
Παντεσπάνι:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλιά σούπας μπεικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
5 μικρά μήλα (καθαρισμένα από τη φλούδα)
κομμένα σε φέτες καρύδια (αν θέλουμε τα βουτάμε λίγο σε κονιάκ, εγώ έτσι κάνω)
Παντεσπάνι:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλιά σούπας μπεικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την μαργαρίνη και τη ρίχνουμε σε στρογγυλό ταψάκι. Να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα να πάνε παντού και τοποθετούμε τις ροδέλες των μηλών. Στις τρύπες τους βάζουμε καρύδια.2. Κάνουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Μόλις στρώσει καλά ρίχνουμε και τις βανίλιες.
3. Περιχύνουμε το μίγμα του παντεσπανιού πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Τη σερβίρουμε με σαντιγί ή σκέτη.
Απολαύστε την μηλόπιτα!
|