Υλικά
1 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
χυμό 2 πορτοκαλιών
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. κονιάκ
3 κ. σ. ζάχαρη
ξύσμα 1/2 λεμονιού
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό ξυνόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κ. σ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
2-3 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γ. κανέλα
χυμό 2 πορτοκαλιών
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. κονιάκ
3 κ. σ. ζάχαρη
ξύσμα 1/2 λεμονιού
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό ξυνόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κ. σ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
2-3 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γ. κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε την ζάχαρη με το λάδι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας πάντα. Σχηματίζετε μία ομοιογενή μπάλα ζύμης, τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.Εν τω μεταξύ βράζετε τα μήλα να μαλακώσουν μαζί με την κανέλα. Βγάλτε τα από την φωτιά, σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
Ανοίξτε την ζύμη ένα χοντρό φύλλο και τοποθετήστε τη σε στρογγυλή ταρτιέρα (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα ταψάκι). Στρώστε τα μήλα μέχρι να γεμίσει η τάρτα και πασπαλίστε τη με την ζάχαρη άχνη. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 40 λεπτά. Βγάλτε την από τον φούρνο και σερβίρετέ την με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.