Υλικά
1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 πακέτο βούτυρο
3 μήλα χωρίς τον πυρήνα κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 δακτύλου
1/2 πακέτο σουλτανίνα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 βανίλιες
κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
λίγο κονιάκ
2 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι
25 γρ κουκουνάρια
1/2 πακέτο βούτυρο
3 μήλα χωρίς τον πυρήνα κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 δακτύλου
1/2 πακέτο σουλτανίνα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 βανίλιες
κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
λίγο κονιάκ
2 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι
25 γρ κουκουνάρια
Εκτέλεση
1. Μέσα σε τεφάλ διαμέτρου 25 εκ. λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το φλυτζάνι ζάχαρη σε φούρνο θερμοκρασίας 200 C. Αναμιγνύουμε ομοιόμορφα. Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τα μήλα. Τα περιχύνουμε με κονιάκ και τα βάζουμε για 15 λεπτά στο φούρνο και τα βγάζουμε μόλις ψηθούν. Ρίχνουμε ομοιόμορφα τη σουλτανίνα και τα καρύδια και πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.2. Κτυπάμε δυο ασπράδια και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη, τη βανίλια, τους δυο κρόκους και το αλεύρι (το μίγμα να είναι νερουλό). Περιχύνουμε το περιεχόμενο του τεφάλ και το κουνάμε λίγο να πιάσει παντού. Ξαναφουρνίζουμε για 15 λεπτά ώσπου να ροδίσει. Το βγάζουμε και αφού κρυώσει για 5 λεπτά το αναποδογυρίζουμε και το βγάζουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.