Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας
Είναι ένα υπέροχο και γευστικότατο πιάτο, οικογενειακή συνταγή από την Πόλη. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά (10 μερίδες)
2 κιλά μοσχάρι ποντίκι
2 λεμόνια
1 ξύλο κανέλας
10 μπαχαράκια
μία πρέζα ρίγανη
2-3 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο
λίγο μίγμα μπαχαρικών γιά ψητά σχάρας
1 ποτήρι λευκό αρετσίνωτο κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
νερό
αλάτι
πιπέρι
2 λεμόνια
1 ξύλο κανέλας
10 μπαχαράκια
μία πρέζα ρίγανη
2-3 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο
λίγο μίγμα μπαχαρικών γιά ψητά σχάρας
1 ποτήρι λευκό αρετσίνωτο κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε το λάδι να κάψει στην χύτρα ταχύτητας.2. Σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
3. Ρίχνετε το μίγμα μπαχαρικών και την ρίγανη, γυρίζετε το κρέας και προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρωδικά (μπαχάρι, κανέλα).
4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.
5. Προσθέτετε τον χυμό του ενός λεμονιού, το αλατοπίπερο και το ταμπάσκο.
6. Σκεπάζετε το κρέας με νερό και αφήνετε να βράσει για 45-55 λεπτά (ανάλογα με την χύτρα σας και το μέγεθος των κομματιών του μοσχαριού). Ανοίγετε την χύτρα και αφήνετε λίγο ακόμη να βράσει με ανοιχτό το καπάκι και να δέσει η σάλτσα του. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζετε το ζουμάκι του και αν σας αρέσει περισσότερο ξινό προσθέτετε το 2ο λεμόνι και λίγο ακόμη αλάτι.
7. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες κομμένες χοντρές, ρίχνετε αρκετό ζουμάκι στο κάθε πιάτο πατάτες και επάνω βάζετε το κρέας ή με ρύζι μπασμάτι που το περιλούζετε στο σερβίρισμα με το λεμονάτο ζουμάκι και στο πλάι βάζετε το κρέας.