Υλικά (4 μερίδες)
360 γρ. λιγκουίνια
1/3 φλιτζ. φρεσκοστιμμένος χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. τομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
12 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας κάπαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
350 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή δέρμα, κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο και φέτες από γλυκολέμονο για γαρνίρισμα
1/3 φλιτζ. φρεσκοστιμμένος χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. τομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
12 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας κάπαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
350 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή δέρμα, κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο και φέτες από γλυκολέμονο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Χύνουμε το χυμό του γλυκολέμονου σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.2. Ξεσκεπάζουμε και βάζουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ποσάρουμε απαλά μέχρι να γίνει, περίπου 7-10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε ανακατεύοντας το φρέσκο κολίαντρο.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, προθερμασμένο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο και τις φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.
|