Υλικά (6-8 μερίδες)
500 γρ. ρεγκινέτες (ζυμαρικό σαν πλατιές ταλιατέλες με κυματιστά άκρα)
1 μικρό κοτόπουλο (περίπου 1 κιλό) κομμένο σε μικρά κομμάτια
από 1 πράσινη,1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές λωρίδες
4 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι του νερού μπύρα
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά το λάδι, τα λεπτές λωρίδες κρεμμύδια, το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τη μπύρα, τις ντομάτες και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει (αν χρειαστεί, προσθέτουμε και νερό).
3. Μόλις βράσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζυμαρικό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρεται ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.