Λιγκουίνια με ελιές και σάλτσα από στρείδια 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με ελιές και σάλτσα από στρείδια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιά σούπας αλεύρι
2 κονσέρβες στρείδια από κονσέρβα με το χυμό τους(περίπου 200 γρ η κάθε μια)
1/2 φλιτζ γάλα
3 κουταλιές σούπας κρασί ή χυμός λεμονιού
100 γρ ελιές μαύρες χοντροκομμένες
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
350 γρ λιγκουίνια βρασμένα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λάδι και βούτυρο σε μια πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα στρείδια φυλάγοντας το υγρό. Προσθέτουμε γάλα στο υγρό, μέχρι να πάρουμε συνολικά 1,5 φλιτζ. Προσθέτουμε, μαζί με τα στρείδια, στο μίγμα του βουτύρου. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και πήξει κάπως. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, τις ελιές, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Ζεσταίνουμε καλά, το βάζουμε πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες