Σάλτσα Βερακρούς με κοτόπουλο και φετουτσίνια 1 ψήφοι

Σάλτσα Βερακρούς με κοτόπουλο και φετουτσίνια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

350 γρ φετουτσίνια
1/4 φλιτζ φρεσκοστιμμένος χυμός γλυκολέμονου
2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
10 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
275 γρ. στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή δέρμα, κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
2,5 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1,1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 κουταλιά κάπαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο και φέτες από γλυκολέμονο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Χύνουμε το χυμό του γλυκολέμονου σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Ξεσκεπάζουμε και βάζουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ποσάρουμε απαλά μέχρι να γίνει, περίπου 7-10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε ανακατεύοντας το φρέσκο κολίαντρο.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, προθερμασμένο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο και τις φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες