Λιγκουίνια με γαρίδες Βερακρούς 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες Βερακρούς
Το πιάτο αυτό γίνεται παραδοσιακά με κόκκινο λυθρίνι, είναι όμως εξ ίσου νόστιμο και με γαρίδες. Η Σάλσα Βέρακρουζ είναι μια κλασική μεξικάνικη σάλτσα, που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. τομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πιπεριές καυτερές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές κάπαρη ξεπλυμένη
2 κουταλιέςς τοματοπολτό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς τη φλέβα της ράχης
2 κουταλιές κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το αλάτι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Αφαιρούμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές, την κάπαρη και τον τοματοπολτό. Σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 5 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κόλιαντρο στη σάλτσα, μόλις γίνουν οι γαρίδες.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (βλ. σημ. παρακάτω.)
5. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο βρασμένο ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με επί πλέον κόλιαντρο και κομμάτια γλυκολέμονου, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες