Σπαγγέτι με σάλτσα Βερακρούς και κοτόπουλο 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με σάλτσα Βερακρούς και κοτόπουλο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

400 γρ. σπαγγέτι
1/2 φλιτζ. φρεσκοστιμμένος χυμός γλυκολέμονου
3 1/2 φλιτζ. τομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κουτ. σούπας κάπαρη
300 γρ στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή δέρμα, κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
12 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο και φέτες από γλυκολέμονο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Χύνουμε το χυμό του γλυκολέμονου σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Ξεσκεπάζουμε και βάζουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ποσάρουμε απαλά μέχρι να γίνει, περίπου 7-10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε ανακατεύοντας το φρέσκο κολίαντρο.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, προθερμασμένο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο και τις φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες