Υλικά
250 γρ βούτυρο
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 γιαούρτι (ότι θέλετε)
5 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
5 βανίλιες
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μονό του (ίσως και λιγότερο, ανάλογα τα αυγά)
Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
σταγόνες ροδόνερο
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 γιαούρτι (ότι θέλετε)
5 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
5 βανίλιες
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μονό του (ίσως και λιγότερο, ανάλογα τα αυγά)
Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
σταγόνες ροδόνερο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που δίνονται για να φτιάξουν ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (35 εκ. x 25 εκ.) και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα. Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.Καλή επιτυχία!