Υλικά (20 φέτες)
5 αυγά
250 γρ. βιτάμ
1 1/2 της κούπας ζάχαρη
1/2 γάλα
1/2 της κούπας ταχίνι
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μονό του
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
250 γρ. βιτάμ
1 1/2 της κούπας ζάχαρη
1/2 γάλα
1/2 της κούπας ταχίνι
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μονό του
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και το βιτάμ για 5 λεπτά. Μετά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και βάζουμε μέσα το κέικ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου. Όταν το βγάλουμε το βάζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα μαζί με την φόρμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 20 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αχνή.Καλή επιτυχία!
|