Κέικ με χουρμάδες 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ.
Κέικ με χουρμάδες
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη μου που την έφαγε σε κάποια ανατολική χώρα και της άρεσε πολύ. Είναι εύκολη και αρκετά υγιεινή αφού έχει και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
 
 

Υλικά (10 κομμάτια περίπου)

200 γρ. χουρμάδες
6 αυγά
150 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αμυγδαλόψιχα
καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τους κρόκους με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες ψιλοκομμένους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσεκτικά. Αφού αλείψουμε το σκεύος με λίγο λάδι ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Το κέικ σερβίρεται πάντα κρύο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες